"En av de sämre domarinsatserna under min tid"

Janne Andersson var inte nöjd med domarinsatsen när Sverige föll mot Kroatien.
Janne Andersson var inte nöjd med domarinsatsen när Sverige föll mot Kroatien.
FotbollZagreb, TT:s utsände

Nöjd med den svenska prestationen trots 1–2-förlusten mot Kroatien.

Domarens insats var Janne Andersson däremot inte lika imponerad av.

Av alla domarinsatser under mina 52 landskamper var det här en av de sämre, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Det var framför allt en utebliven straffspark i början av den andra halvleken som irriterade det svenska laget.

Kroatiske mittbacken Dejan Lovren fick liggande på gräset bollen på armen efter ett inspel från Dejan Kulusevski innan den hamnade i målvakten Dominik Livakovics ägo.

Domaren kommer in fel i matchen. Det är åt båda håll men frågar du mig är det straff, hundra procent. Men alla gör misstag och jag kommer ha glömt det här i morgon, säger Kulusevski.

Mannen med pipan denna match kommer från Skottland och heter John Beaton – och till skillnad från Kulusevski tycker Janne Andersson inte att det var lika för båda lagen.

Jag tycker han var ojämn. För mig var det många hemmalagsfördelar i den här matchen sett till domsluten. Jag tycker inte att det var bra. Av alla domarinsatser under mina 52 landskamper var det här en av de sämre.

Sverige lyckades, den uteblivna straffen till trots, göra 1–1. Emil Forsberg, som stod för en kylig prestation när han spelade fram Marcus Berg till kvitteringsmålet, håller med sin förbundskapten:

Jag tycker också att det skiftade. Det skiftade väldigt mycket och det var många konstiga beslut. Jag vill inte sitta här och prata illa om domaren, men jag var inte helt nöjd heller.

Efter Andrej Kramarics sena avgörande till 2–1 för Kroatien ligger Sverige nu risigt till i Nations Leagues A-division. Blågult är sist i gruppen, tre poäng bakom trean Kroatien.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons