En avliden efter skjutning i Tensta

Tre personer har skjutits i Tensta i nordvästra Stockholm, på två olika platser.
Tre personer har skjutits i Tensta i nordvästra Stockholm, på två olika platser.
BrottTT

Annons

Annons

Annons

Annons

En av de tre personer som hittades skjutna i Tensta i nordvästra Stockholm under tisdagskvällens har avlidit, uppger polisens presstalesperson Towe Hägg.

En av de tre skottskadade personerna är avliden och anhöriga är underrättade. Vad gäller de andra personernas skadeläge har jag i nuläget ingen annan uppdatering.

De tre skjutna ska vara män i 20-årsåldern. Polisen vill i nuläget inte uttala sig om en eventuell koppling mellan de tre, utan hänvisar till vidare utredning av fallet.

Nu arbetar vi med att ta reda på vad som har hänt. Vi kommer att prata med så många människor som möjligt och det kommer att vara en ökad närvaro av polispersonal i området för att kunna svara på frågor eller ta emot tips, säger Towe Hägg.

Efter ett larm till polisen hittades två personer vid 21.45-tiden på tisdagen skjutna i Tensta centrum, och efter ytterligare en timme uppgav polisen att ännu en person hittats skjuten i en bostad i Tensta.

En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd. Enligt polisen är ingen person frihetsberövad i nuläget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons