A-
A+

En död efter skjutningen i Hjulsta

Polisens tekniker arbetar efter att två har skjutits i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Polisen hittade de två allvarligt skadade personerna på en innergård, varav en person nu har avlidit av sina skador.
Polisens tekniker arbetar efter att två har skjutits i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Polisen hittade de två allvarligt skadade personerna på en innergård, varav en person nu har avlidit av sina skador.
BrottTT

En man i 20-årsåldern har dött och en vårdas på sjukhus med livshotande skador efter skjutningen i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Totalt fyra skjutningar skedde i staden under natten och tio personer har hittills gripits.

Annons

Annons

Polisen larmades klockan 02.37, då flera inringare hörde av sig då de hört ett antal skott avlossas. Två personer hittades skottskadade på en innergård i Hjulsta backar.

De har båda livshotande skador och vårdas på sjukhus, säger Ola Österling på Stockholmspolisen vid åttatiden på måndagsmorgonen.

Vid lunchtid uppger polisen att en man i 20-årsåldern dog av sina skador.

Efter skottlossningen i Hjulsta sågs flera personer springa från platsen. Polisen satte in hundpatrull och drönare för att eftersöka misstänkta gärningsmän. Senare under natten kunde sex personer gripas i en bostad i Hjulsta.

Åtta gripna i Hjulsta-ärendet

Vi fick in uppgifter i den insats vi gjorde att det fanns misstänkta personer i en bostad i Hjulsta, vi gjorde en husrannsakan och i samband med det så greps de, säger Ola Österling.

Senare under morgonen kunde ytterligare två personer gripas i Hjulsta-ärendet. Polisen uppger att de också har hittat och beslagtagit föremål i samband med husrannsakan på två olika platser, både i en bostad och i ett fordon.

Polisen eftersöker fler personer som kan ha koppling till händelsen i Hjulsta. Under dagen kommer de kartlägga de frihetsberövade personernas roller och relation till brottsoffren. I övrigt är polisen förtegen om åldrar gärningsmännen, samt om de är kända hos polisen tidigare.

En stor mängd videomaterial från övervakningskameror kommer att undersökas som en del av den tekniska bevisningen.

Annons

Annons

Fler skjutningar under natten

Under natten till måndagen skedde skjutningar på ytterligare tre platser i Stockholm. Vid 20-tiden på söndagskvällen larmades om skottlossning i Tensta, samma stadsdelsområde som Hjulsta, där polisen sett skotthål i två bilar.

Där utesluter vi inte något samband. Det får utredarna ta reda på, vi kartlägger samtliga fyra skjutningar, säger Österling.

Det var även en skottlossning i Hägersten vid 23-tiden på söndagskvällen, en händelse som utreds som grovt vapenbrott.

Efter det larmades om en skjutning i Bredäng vid 03-tiden, men det finns inte någon uppgift om att någon skadats. På platsen hittades tomhylsor, och två personer som kontrollerades i närheten greps. Även den händelsen utreds som grovt vapenbrott.

Just nu hittar vi inget självklart samband, men vi utesluter det inte heller, säger Ola Österling.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!