A-
A+

En död och flera skadade i skjutning i Texas

Minst en person dödades och fyra är kritiskt skadade efter en skjutning vid en skåpfabrik i Bryan i Texas. Arkivbild.
Minst en person dödades och fyra är kritiskt skadade efter en skjutning vid en skåpfabrik i Bryan i Texas. Arkivbild.
USATT

Minst en person sköts ihjäl och fem skottskadades när en skytt öppnade eld på ett företag i staden Bryan i den amerikanska delstaten Texas.

Gärningspersonen flydde från platsen och en polis skottskadades under den efterföljande jakten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Bara några timmar efter det att USA:s president Joe Biden kallat det utbredda vapenvåldet i landet för en epidemi och lagt fram flera förslag på hur krisen ska stävjas larmades polisen i den lilla staden Bryan.

En person hade vid 14.30 på torsdagseftermiddagen, lokal tid, börjat skjuta inne på ett företag som tillverkar bland annat köks- och badrumsskåp

Den misstänkte skytten hann lämna företagsområdet innan polisen kom fram, och en jakt på den misstänkte tog vid. Efter några timmar meddelade polisen att en gärningsperson, en anställd på företaget, hade gripits en bit utanför staden och att en polis i samband med det skottskadats. Polisens tillstånd är allvarligt men stabilt.

Okänt motiv

Något motiv till skjutningen känner polisen än så länge inte till.

Det är väldigt komplicerat eftersom det har varit väldigt många anställda på lagret och vi håller på att reda ut allt och förhör vittnen och pratar med folk om vad som har hänt, säger polischef Eric Buske på en presskonferens, enligt AFP.

Den lokala tv-kanalen KBTX rapporterar att omkring 200–300 anställda arbetar i lokalerna.

Annons

Annons

"Kontrollerat byggnader"

En person avled på platsen och två vårdas för livshotande skador. Tillståndet för ytterligare två skadade har stabiliserats. En sjätte skottskadad person är inte livshotande skadad. Utöver det tvingades en person uppsöka sjukhus på grund av en astmaattack.

Polisen hittade flera skadade, och de har undersökt området, kontrollerat byggnader och letat efter fler offer, sade Jason James, polisens presstalesperson i Bryan, under eftermiddagen, lokal tid.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.