A-
A+

"En relativt stor affär inom damfotbollen"

Johanna Rytting Kaneryd klar för Chelsea. Arkivbild.
Johanna Rytting Kaneryd klar för Chelsea. Arkivbild.
FotbollTT

Hon var en av Sveriges bästa spelare i fotbolls-EM.

Nu är det klart att Johanna Rytting Kaneryd lämnar BK Häcken för den engelska storklubben Chelsea.

Det här är en dröm som blir sann, säger hon.

Annons

Annons

Johanna Rytting Kaneryd. Arkivbild.
Johanna Rytting Kaneryd. Arkivbild.

Kontraktet sträcker sig över tre år och Rytting Kaneryd kommer bära tröjnummer 19. I Chelsea blir hon lagkamrat med landslagskollegorna Magdalena Eriksson och Zecira Musovic.

Jag kommer från en väldigt liten by och det här är en dröm som blir sann. Jag och klubben har samma mål och jag kan knappt vänta på att få börja, säger 25-åringen i en video på Chelseas hemsida.

Chelsea har vunnit den engelska högstaligan WSL tre år i rad. Londonklubben spelade Champions League-final 2021 men fick se sig besegrade av spanska giganten Barcelona.

Kommenterar inte summan

Häckens sportchef Martin Ericsson:

Det är klart att när man säljer en så framstående spelare så är det å ena sidan tråkigt att förlora den men samtidigt kul för spelaren, säger han till TT.

TT: Hur stor är övergångssumman?

Vi kommenterar aldrig övergångssummor. Men det är en relativt stor affär inom damfotbollen.

Rytting Kaneryd lämnar toppklubben Häcken efter två säsonger. I år har hon stått för fyra mål och tre assist på 15 matcher i damallsvenskan.

"Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling", säger Johanna Rytting Kaneryd i ett pressmeddelande från Häcken.

Annons

Annons

Håller hög internationell nivå

Rytting Kaneryd fick sitt stora genombrott i år och var framför allt under EM i England en av Sveriges mest sevärda spelare. Hon spelade i alla matcher när Sverige tog sig till semifinal.

"Hon visar att hon håller internationellt och att hon är på en väldigt hög nivå. Det är roligt när BK Häcken-spelare visar upp sig på den internationella scenen", säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för Häckens damlag.

Det här blir yttermittfältarens första utlandssejour. Hon har tidigare representerat FC Rosengård med vilka hon vann SM-guld 2019.

Hennes enda mål i landslagskarriären kom i EM-genrepet mot Brasilien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.