A-
A+

En seger från OS: "Vi ska göra allt"

Anna Kjellbin, i mitten med ett A på bröstet, tillsammans med målvakten Sara Grahn efter krossen över Sydkorea.
Anna Kjellbin, i mitten med ett A på bröstet, tillsammans med målvakten Sara Grahn efter krossen över Sydkorea.
IshockeyTT

Två raka segrar och i går en spektakulär 15–0-kross över Sydkorea.

Nu är Frankrike sista hindret på vägen till Peking för "nya" Damkronorna.

Det skulle betyda jättemycket att ta oss till OS. Det ska vi göra allt för, säger backen Anna Kjellbin.

Annons

Annons

Efter några mörka år med degradering från A-VM, spelarstrejk och en pandemi med två inställda B-VM ovanpå det är Damkronorna på väg upp i ljuset igen.

Men det krävs en seger i den avgörande OS-kvalmatchen över Frankrike i Luleå på söndagskvällen för att nå strålkastarljuset som ett OS innebär.

Det är ett svenskt damlandslag som under nye förbundskaptenen Ulf Lundberg fokuserat på ett offensivare spel och spelglädjen har bitvis varit påtaglig.

I några år pratade vi väldigt mycket om defensiven och vad motståndarna ville göra mot oss, nu har vi ändrat strategi med nya tränare och vill spela en offensiv ishockey. Att vara väldigt starka på pucken och låta motståndarna jaga oss. Jag tror det är den strategi som krävs om man ska vinna ishockeymatcher, säger den 27-åriga Mölndalsprodukten som bytte HV71 mot Luleå i somras.

Hoppas på OS-debut

Kjellbin har spelat två VM-turneringar och är en av 14 spelare i kvaltruppen som har chansen att få spela sitt första OS.

Det skulle betyda jättemycket. Det är jättemånga som i många år har tränat för ett OS, det är dit vi vill så matchen mot Frankrike blir superviktig, säger hon.

Frankrike åkte, precis som Sverige, ur A-VM i Finland 2019. Nationerna har redan spelat mot varandra fyra gånger sedan i augusti och svenskorna har vunnit tre av fyra möten.

Annons

Annons

Storseger förra veckan

Senast för en vecka sedan blev det hela 8–0 i OS-kvalgenrepet.

Vi har mött dem några gånger den här säsongen redan och vet att de åker mycket skridsko och har några bra spelare. De vill hålla oss på utsidan och vara täta i mitten, vi vill få puckar på mål, vara bra i returspelet och ha snabba spelvändningar, säger Kjellbin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.