A-
A+

En titel för Toby? Antwerpen drömmer om guld

Antwerp-backen Toby Alderweireld jublar för ett av sina landslagsmål. Efter att ha avslutat landslagskarriären hoppas 34-åringen nu på sin första ligatitel i Belgien. Arkivbild.
Antwerp-backen Toby Alderweireld jublar för ett av sina landslagsmål. Efter att ha avslutat landslagskarriären hoppas 34-åringen nu på sin första ligatitel i Belgien. Arkivbild.
FotbollTT:s korrespondent

De spädbarn som upplevde Antwerps senaste ligatitel har hunnit bli pensionärer.

På söndag kan 66 års segerväntan vara över för Belgiens äldsta fotbollsklubb.

Annons

Belgiske backklippan Toby Alderweireld fick aldrig jubla över några titlar på sex säsonger i Tottenham i Premier league. Men efter hemkomsten i höstas står han nu väldigt nära något som ingen i Antwerpen varit med om sedan 1957.

Seger för Antwerp FC – "The Great Old" – mot ligatvåan Union Saint-Gilloise på söndag gör laget till belgiska mästare för femte gången, med 34-årige Alderweireld som lagkapten.

Toby är ryggraden. Han har fysiken i form, han är med varje vecka och gör ungdomarna runt om honom allt bättre – vilken lagspelare! Och han är på gott humör, säger förre landslagsspelaren Mike Verstraeten till tidningen Het Nieuwsblad.

Antwerp har haft många tunga år i skymundan och kom tillbaka till högstaligan först 2017, efter 13 säsonger utanför eliten. I år har man redan säkrat den belgiska cuptiteln och kan nu ta sin första inhemska dubbel. En seger på söndag ger visserligen "bara" tre poängs försprång inför slutomgången, men är ändå ointaglig tack vare fler tagna poäng i slutspelsserien.

Chansen finns dessutom kvar även om det skulle bli oavgjort eller rentav förlust mot Union, även om avgörandet i så fall skjuts upp till slutrundan den 4 juni.

Oavsett hur det går finns nästa säsong svenska färger i klubben genom Elfsborgs Jacob Ondrejka som ansluter på ett femårskontrakt i sommar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.