A-
A+

Engelska semifinalspöket: "Handlar om nuet"

Fran Kirby, till höger, vill ta sig till final efter tre raka semifinalförluster.
Fran Kirby, till höger, vill ta sig till final efter tre raka semifinalförluster.
FotbollTT

Tre raka VM- och EM-semifinalförluster för England. Nu väntar ytterligare en semifinal, mot Sverige, i fotbolls-EM på hemmaplan.

Några av tjejerna tänker på det, säger Fran Kirby enligt The Telegraph.

Annons

Annons

VM 2015 mot Japan, EM 2017 mot Nederländerna och VM igen mot USA 2019. Tre semifinaler och tre förluster. Engelska stjärnan Fran Kirby var med alla gånger.

Nu måste hon och England försöka tvätta bort stämpeln som semifinalförlorare.

Jag vill inte vara en spelare som aldrig tar sig till final, säger hon.

"Är lite suddigt"

Kirby är inte ensam om att ha medverkat i alla turneringar. I nuvarande trupp finns också Jill Scott, Alex Greenwood, Lucy Bronze och Ellen White. Det engelska laget är favorittippat, speciellt på hemmaplan, och därför är ännu ett uttåg i en semifinal oacceptabelt.

Några av tjejerna som varit med tänker på det. Det här är vår fjärde semifinal men det handlar om nuet, vi vill ge hela England något att le åt, säger Kirby och fortsätter:
När man tänker tillbaka så är det lite suddigt, dessa förluster, man försöker att inte tänka på dem för mycket.

Annons

Annons

En ögonöppnare

Det är Sverige som står för motståndet i nästa semifinal och 29-åringen pratar om att det inte är den lättaste nöten att knäcka. Sverige är rankat som världens näst bästa fotbollsnation, bakom USA.

Vi kan inte ens börja prata om en final då vi måste slå ett lag som Sverige och det kommer att vara en tuff match.

Hon har också en annan drivkraft, utöver en finalplats, och säger att det finns så mycket mer än ett eventuellt mästerskapsguld. Kirby hoppas att hemma-EM kommer bli en ögonöppnare.

Jag hoppas det här har förändrat damfotbollen för evigt. Jag hoppas att folk inte kommer att komma ihåg det här som "oj vilken mäktig EM-sommar" utan att det fortsätter in i WSL (engelska ligan Women's Super League), vi vill spela för den här publikmängden varje match.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.