England kan få spela hemmamatch i Tyskland

England, som här möter Danmark på Wembley, har bett regeringen att få spela på nationalarenan mot Island på onsdag. Arkivbild.
England, som här möter Danmark på Wembley, har bett regeringen att få spela på nationalarenan mot Island på onsdag. Arkivbild.
FotbollTT

England kan tvingas spela hemmamatchen i Nations League mot Island nästa vecka på bortaplan.

Därför ber man regeringen om ett undantag från reserestriktionerna som i dagsläget stoppar islänningarna från att resa in i Storbritannien.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Storbritannien har sedan några dagar stränga inreserestriktioner för alla som varit i Danmark. Det stoppade bland annat svenska och danska Englandsproffs från onsdagens landskamp i Köpenhamn.

Nu kan det engelska landslaget tvingas spela sin hemmamatch mot Island i Nations League kommande onsdag på bortaplan, eftersom det isländska laget ska komma direkt från Köpenhamn där man möter Danmark på söndag.

"Vi har bett regeringen att överväga att tillåta oss att spela vår sista Nations League-match på Wembley genom att ge undantag för det isländska laget", skriver Englands fotbollsförbund (FA) på Twitter.

FA skriver att Erik Hamréns isländska landslaget ska följa Uefas strikta coronaregler under Danmarksvistelsen, och leva som i en bubbla, och testas inför avresan till London.

"Vi har kommit överens med dem om att de kommer hit i ett privatplan till en privat flygterminal och att de bara får vara på hotellet och arenan", skriver FA:s talesperson.

"Vi ber inte om stöd för att få en hemmafördel, även om det vore välkommet. Och vi ber inte om stöd för att undvika en enorm kostnad för att spela hemmamatchen i Tyskland, även om vi inte behöver något ekonomiskt straff i dessa tider."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons