A-
A+

Englands EM-guldjubel: "Den har kommit hem"

Englands spelare lyfter EM-pokalen på Wembley.
Englands spelare lyfter EM-pokalen på Wembley.
FotbollLondon, TT:s utsände

Efter den historiska EM-finalsegern mot Tyskland refererade Englands guldhjälte till The Lightning Seeds "Three Lions" och slagorden "Football's coming home".

Den har kommit hem, säger Chloe Kelly, som satte 2–1-målet i förlängningen, om EM-pokalen.

Annons

Annons

I 56 år har England längtat efter en stor fotbollstitel, sedan herrarnas VM-guld 1966 på Wembley. På söndagen ordnade damerna den genom att besegra Tyskland med 2–1 efter förlängning i EM-finalen, på just Wembley i London.

Stor matchhjälte blev 24-åriga Manchester City-anfallaren Chloe Kelly som är uppväxt i London.

"Stolt över laget"

Det är otroligt. Jag är bara så stolt över laget och stolt över att dela det här med min familj, säger inhopparen.

I mixade zonen, där spelarna möter skrivande medier efter matchen, var hon en av många spelare som refererade till The Lightning Seeds herr-EM-låt "Three Lions" från 1996 med slagorden "Football's coming home".

Vilket engelska fotbollssupportrar gjort återkommande under de senaste årens mästerskap. Till exempel i VM i Ryssland 2018 då herrarna slogs ut i semifinal och förra året då herrarna förlorade sin EM-final på just Wembley.

Den har kommit hem, säger Chloe Kelly kort och gott.

Annons

Annons

"Mäktig, mäktig känsla"

Mittfältaren Georgia Stanway, även hon till vardags i Manchester City, hade liknande känslor som Kelly efter matchen. Hon såg även damlandslagets historiska första EM-guld någonsin ur ett större perspektiv.

TT: Kan du beskriva dina känslor efter slutsignalen?

Det var bara surrealistiskt. Ett ögonblick av att "Vi lyckades faktiskt". Vi har varit tillsammans på läger i nio veckor nu, och att komma ut med pokalen ... Det är bara otroligt. En mäktig, mäktig känsla av stolthet för alla som har Englands märke på bröstet och hejar på England, oavsett om man var hemma eller på läktarna. Jag tror att vi har förändrat folks liv, säger Georgia Stanway.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.