Engström vann igen på Europatouren

Julia Engström. Arkivbild.
Julia Engström. Arkivbild.
GolfTT

Julia Engström tog sin andra seger på Europatouren.

Och ett rejält kliv mot en plats i Europas lag i nästa års Solheim Cup.

En perfekt vecka, säger hon.

Annons

Annons

Den 19-åriga golftalangen kunde andas ut när hon satte en kort bogeyputt på det 18:a hålet på Golf du Medoc utanför franska Bordeaux. Det räckte för att vinna på totalt sju slag under par, ett före argentinska Magdalena Simmermacher och franska Celine Herbin.

Det var riktigt nervöst på slutet, men jag är lättad av att ha klarat av det, säger Engström till Europatourens hemsida.

"Var en kamp"

Hon hade fyra slags ledning när den tredje och sista rundan började och kopplade ett ännu starkare grepp om förstaplatsen med två birdies på de tre första hålen. Mot slutet började svenskans spel svaja lite, men hon höll undan trots 72 slag (ett över par) för dagen.

Det var en kamp där ute i dag. Celine pressade mig hårt och jag såg att hon gjorde birdies, så jag försökte bara hålla huvudet kallt. Den här segern var annorlunda (än den första), det är tuffare att försvara en ledning. Jag har haft ledningen förut och tappat så att ha ledningen och vinna ger en enorm boost för självförtroendet, säger Engström, som lade grunden till segern med fredagens 64-runda då hon bland annat gjorde en hole-in-one.

Annons

Annons

Toppar rankning

Julia Engström var nära att vinna på Europatouren redan i slutet av förra året, men plågad av en matförgiftning tappade hon en sjuslagsledning under sista rundan. I stället kom karriärens första seger i Australien strax innan coronauppehållet i våras. Nu belönas hon med knappt 300 000 kronor för den andra triumfen.

Segern gör också att Engström just nu är etta på Europatourens Solheim Cup-rankning inför mötet med USA i Toledo, Ohio, om knappt ett år. De två bästa spelarna på rankningen är garanterade en plats i Europas lag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons