Enroth räddade hemmastarkt Örebro

Jhonas Enroth i Örebros mål. Arkivbild.
Jhonas Enroth i Örebros mål. Arkivbild.
IshockeyTT

Örebro besegrade till sist Skellefteå med 3–2 – i det som blivit en hemmaborg.

Vi är starka hemma, trivs här och har en bra liten klack, säger den storspelande målvakten Jhonas Enroth till TT.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Hans Närkegäng såg på lördagseftermiddagen till att ta andra trepoängaren i Behrn arena denna vecka då laget i tisdags även hemmabesegrade Brynäs.

Landslagsmeriterade Jhonas Enroth värvades inför säsongen som Örebros nummer ett. Men Enroth har stundom varit ifrågasatt och i det senaste två matcherna har kollegan Jonas Arntzen fått chansen och storspelat.

TT: Har du känt flåset?

Nä, flåset har jag inte känt. Jag har faktiskt inte tänkt allt för mycket på det. När jag får reda på att jag ska stå så börjar jag fokusera på min nästa match och kanske börjar träna lite hårdare i gymmet och försöker förbereda mig på bästa sätt.

TT: Hur tycker du annars att formen har varit för egen del?

Det kanske inte riktigt har gått som jag velat. Men på det stora hela har det ändå gått ganska bra, jag tror ändå att vi har vunnit fem och tagit poäng i sex av nio matcher som jag stått.

Röststark klack

Hittills har Örebro tagit poäng i alla sex hemmamatcher i SHL och på slutet har man tagit in 50 röststarka åskådare från supporterföreningen som bidragit till en härlig ljudkuliss i en annars rätt öde hall – något som gläder Jhonas Enroth.

Det är kul att man släpper in 50 pers som kan göra skillnad och hjälpa oss.

Hemmalaget började också optimistiskt – efter nio minuter gjorde centern Robert Leino första målet med en backhand i krysset.

Efter knappt halva matchen kvitterade backen Petter Granberg i öppen bur när han var framme och högg på en målvaktsretur från Jhonas Enroth. Robin Kovacs svarade sedan direkt och gav hemmalaget ledningen på nytt. Och kort därefter ökade Stefan Warg på till 3–1 genom ett dragskott från backposition.

Men gästerna från Västerbotten kom ut starkt i tredje perioden och efter sex minuter tryckte Niclas Burström från nära håll in 3–2, sedan Jesper Frödéns skott fastnat hos Jhonas Enroth.

Pucken gick väl igenom mig och in, och det är jag inte jättenöjd med. Men det är lite smågrejer som inte studsat min väg i år.

Annons

Annons

Viktiga räddningar

Men sedan klev Enroth fram på allvar och räddade hemmalaget flera gånger om på slutet.

Då tycker jag att vi backar hem lite för mycket kanske, men det är så det brukar bli när man leder med ett mål.

Tack vare segern kliver Örebro upp på tredje plats i en haltade SHL-tabell. Skellefteå går däremot in i landslagsuppehållet med fyra raka förluster.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons