A-
A+

Eric Clapton vill spela för icke-vaccinerade

Eric Clapton säger att han inte vill diskriminera någon från sina konserter. Arkivbild
Eric Clapton säger att han inte vill diskriminera någon från sina konserter. Arkivbild
MusikTT

Annons

Annons

Eric Clapton säger att han inte tänker diskriminera publik som inte vaccinerat sig mot Covid-19, det rapporterar Rolling Stone.

Artistens uttalande kommer som ett svar på den brittiske premiärministern Boris Johnsons förslag om så kallade vaccinpass för att kunna gå på klubbar och konserter i Storbritannien.

"Jag kommer inte att spela på en scen som diskriminerar någon publik. Såvida det inte finns möjlighet för alla människor att delta tar jag mig rätten att ställa in konserten."

Claptons uttalande delades genom filmproducenten och arkitekten Robin Monottis Telegramkonto, som också varit skeptiskt till covid-19-vaccinet. Clapton har tidigare talat om en "katastrofal" upplevelse efter att själv ha tagit vaccinet.

"Vårt råd fortsätter vara att fördelarna med covid-19-vaccinet är större än riskerna för majoriteten av befolkningen. Det är livsviktigt att folk tar sitt vaccin när de blir erbjudna", sade Storbritanniens motsvarighet till Folkhälsomyndigheten i ett svar.

Eric Claptons nästa konsert i Storbritannien är planerad först till maj 2022. Han har också flera konsertdatum planerade i Nordamerika i september i år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!