A-
A+

Erik Lundin spelar med symfoniorkester

Erik Lundin gör en konsert tillsammans med Blåsarsymfonikerna och en stor kör. Arkivbild.
Erik Lundin gör en konsert tillsammans med Blåsarsymfonikerna och en stor kör. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Erik Lundin solo tillsammans med 100 musiker och körsångare på scenen. Den visionen blir verklighet när rapartisten gör en konsert på Musikaliska Kvarteret i Stockholm tillsammans med orkestern Blåsarsymfonikerna och en stor kör.

Musik hämtad från storfilmer blandas med Lundins egna låtar och klassisk musik under titeln "Den blåa linjen", som syftar på Erik Lundins uppväxtort Husby längst ut på tunnelbanans blå linje – medan Musikaliska Kvarteret ligger nära ändstationen Kungsträdgården. Blåsarsymfonikerna startade även i Stockholms Lokaltrafiks regi en gång i tiden.

"Vi har båda grävt oss upp här i Kungsträdgården från att ha varit nergrävda i t-banesystemet… Varför visste jag inte ens om att den här lokalen existerade förrän i början av den här sommaren?" säger Erik Lundin i ett pressmeddelande.

Dirigent och arrangör är Christoffer Nobin, som komponerat operor och musikaler och arrangerar musik för symfoniorkestrar. Körsångarna kommer från Kungsholmens gymnasium. Filmmusiken hämtas från bland annat "The mandalorian", "Dancer in the dark" och "Shutter island".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.