A-
A+

"Eriksen såg sista tio mot Finland"

Christian Eriksen. Arkivbild.
Christian Eriksen. Arkivbild.
FotbollTT

Christian Eriksen återhämtar sig efter hjärtstoppet mot Finland i EM-premiären.

Enligt Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand var stjärnan tillräckligt kry för att se avslutningen mot grannlandet.

Han såg sista tio minuterna av matchen, säger Hjulmand.

Annons

Annons

Den danske fotbollsstjärnan uttalade sig under tisdagen för första gången sedan de otäcka scenerna i EM-premiären där han föll ihop på planen och fick motta hjärt- och lungräddning.

"Jag mår bra – efter omständigheterna. Jag måste fortfarande gå igenom en del undersökningar på sjukhuset, men jag känner mig okej", skriver han.

29-åringen har lagt upp en bild på sig själv där han gör tummen upp i sjukhussängen i Köpenhamn.

"Tack för alla fina och otroliga hälsningar och meddelande från hela världen. Det betyder mycket för mig och min familj", skriver han.

"Det betyder allt"

På det danska landslagets presskonferens under tisdagen sade Hjulmand att stämningen i laget lättat efter Eriksens tillfrisknande – och öppnade upp om kontakten med stjärnan efter Finlandsmatchen.

Eriksen var i så gott skick att han kunde se avslutningen av matchen, som spelades färdigt ett par timmar efter hans kollaps.

Eriksens meddelande ger mycket. Det är ingen tvekan om att han sitter där och ler. Han såg de sista tio minuterna av matchen, säger Kasper Hjulmand och fortsätter:
Det är ytterligare ett steg mot att vi kan koncentrera oss på fotboll. Det betyder allt att Christian har det bra.

Annons

Annons

Eriksen ska hyllas

I nästa match mot Belgien på torsdag ryktas det om att supportrarna ska hylla Eriksen med en applåd i den tionde minuten.

Det är fantastiskt. Jag har sagt det förut, fotboll är det största sociala fenomenet. Det är det som kan förena flest människor i världen och skapar vänskap mellan länder, folkgrupper och kön.
Fotbollen är en enda stor familj. Vi ser ibland att folk som inte har rätt agenda försöker ta över, men det här är fotbollens sanna ansikte, säger Hjulmand.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!