Eriksson: "Djurgården blir min sista klubb"

Djurgårdens nyförvärv Magnus Eriksson gjorde sin första träning med laget på Kaknäs IP i Stockholm.
Djurgårdens nyförvärv Magnus Eriksson gjorde sin första träning med laget på Kaknäs IP i Stockholm.
FotbollTT

En mycket nöjd Magnus Eriksson är tillbaka i Djurgården.

Anfallaren lämnar samtidigt en jobbig tid i ett hårt coronadrabbat USA bakom sig.

Det var tufft, berättar nyförvärvet.

Annons

Annons

Magnus Eriksson är glad över att vara tillbaka i Djurgården.
Magnus Eriksson är glad över att vara tillbaka i Djurgården.

Magnus Eriksson blev i söndags klar för regerande mästarlaget Djurgården och på tisdagen gjorde han sin första träning med laget.

Det känns fantastiskt på alla sätt. Det har gått några dagar sedan vi kom hem och det är skönt att få träffa grabbarna och ledarstaben. Det känns väldigt bra, säger en glad Magnus Eriksson efter träningen.

Innan utlandsäventyret drog igång var Magnus Eriksson i Djurgården 2016 och 2017 och han är mycket nöjd över att få komma tillbaka.

Det är här jag vill spela fotboll. Jag älskar klubben, och jag älskade varenda dag jag var här sist. Jag vet att jag kommer att göra det nu också.

Kontraktet är skrivet på 3,5 år och enligt 30-årige Eriksson själv är det här sista anhalten på hans fotbollsresa.

Det låter sorgligt när man säger det. Som att man är nära slutet, men ja. Jag önskar att det blir så, men jag hoppas det dröjer några år.

Levde i en bubbla

Eriksson kommer från spel i MLS-laget San Jose Earthquakes som han var med och tog till kvartsfinal i MLS is back-turneringen i somras. På grund av coronapandemin väntade MLS med att dra igång ordinarie säsongen utan spelade en turnering i en isolerad bubbla i Orlando där han och laget befann sig i drygt fem veckor.

Vi fick inte ha med familjen. Just den biten var tuff, inte bara för mig utan för alla som var där. Men upplägget ska de ha all cred för. Det funkade väldigt bra. Det var en okej upplevelse man kommer nog se tillbaka på det om några år och tycka att det var en rolig grej.

Han berättar också att det har varit jobbigt för honom och familjen att leva i USA som varit ett av världens hårdast coronadrabbade länder.

Det var tufft. VI stängde ner hela vårt camp, vi gjorde inget i tre månader mellan mars och maj i princip. Min sambo och barn har inte kunnat göra något annat än att gå till parken fram och tillbaka i snart ett halvår. Det var tufft men det var bara att acceptera. Inte världens roligaste år än så länge.

Annons

Annons

Redo på söndag

Allt pappersarbete är klart och Magnus Eriksson ska vara spelklar till Djurgårdens match mot jumbon Helsingborg på söndag. Trots att han inte tränat med San Jose sedan diskussionerna med Djurgården inleddes känner han sig redo för spel.

Det känns bra, det var 2,5 vecka sedan jag rörde en boll. De var ganska strikta när vi började prata med Djurgården. Tränaren ville inte ha med mig i träning längre av olika anledningar, så då blev det mest löpning. Det var kul att köra med boll i dag.

Tränaren Thomas Lagerlöf är nöjd över att få in en ny anfallare.

Det är en bra fotbollsspelare och en bra kille att ha i ett omklädningsrum. Det kommer att gynna Djurgården och vi hoppas att han ska kunna vara med och bidra tidigt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons