A-
A+

Eriksson kapten i VM-kvalet: "Jättekul"

Magdalena Eriksson i samband med onsdagens träning på VM-kvalarenan Tallaght Stadium i Dublin.
Magdalena Eriksson i samband med onsdagens träning på VM-kvalarenan Tallaght Stadium i Dublin.
FotbollDublin, TT:s utsände

Caroline Seger och Kosovare Asllani saknas i VM-kvalet mot Irland. Då får Magdalena Eriksson bära fotbollslandslagets kaptensbindel.

Det ska bli otroligt inspirerande att leda laget i en så viktig match, säger Chelseabacken.

Annons

Annons

Det är inte första gången som Chelseabacken får hedersuppdraget, men hon är likväl glad över förtroendet.

Jättejättekul. Det är ju väldigt tråkigt att vi saknar både Seger och "Kosse", två framträdande spelare. Men jättekul att få det ansvaret från Peter (Gerhardsson, förbundskapten) och att han har det förtroendet för mig, att få leda laget ut i en såpass viktig match i morgon. Otroligt inspirerande och kul, säger Eriksson inför VM-kvalmatchen i Dublin.

33:a på rankningen

Sverige toppar gruppen på maximala sex poäng efter två matcher, men tabellen haltar rejält. För Irland, som nyligen besegrade Australien i en vänskapslandskamp, blir det här den första matchen i VM-kvalet.

Irländskorna är 33:a på världsrankningen, men Eriksson varnar för underskattning. 3–2-segern mot erkänt starka Australien inger respekt.

Jag förväntar mig en tuff match. De har visat med de senaste resultaten att de har förmågan att stå upp mot toppnationer och vinna mot toppnationer, säger Eriksson.

Annons

Annons

Varnar för Arsenalstjärna

Särskilt varnar hon för den irländska lagkaptenen, Arsenalstjärnan Katie McCabe, som hon stött på i engelska Super League.

Jag tycker absolut att det är McCabe som sticker ut. Hon är i sitt livs form just nu, skulle jag säga. Jag har aldrig sett henne spela så bra som hon gör just nu, trots att hon spelar vänsterback i klubblaget har hon en otroligt viktig roll. Det är inte ofta det är så med ytterbackar. Hon har en avgörande roll, gör många poäng, både mål och assist, så henne måste vi vara noga med och sätta stopp för, säger Eriksson.

Irland släpper på sina allmänna coronarestriktioner först på fredag. Det gör att det inte blir fullsatta läktare på Tallaght Stadium i torsdagens VM-kvalmatch. Men biljetterna som finns tillgängliga – halva arenans kapacitet, 4 000 till antalet – har sålt slut.

Efter att ha spelat ett OS och en hel säsong utan folk på läktarna, så känns det otroligt kul att det är slutsålt. Det är klart att de inte kommer att heja på oss, det är vi väl medvetna om oss. Men jag spelade en match i veckan mot Juventus i Turin. Där hejade de inte heller på oss, men det blir ändå en annan känsla, det blir en annan stämning och allting förhöjs. Så det ska bli riktigt roligt, säger Eriksson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.