A-
A+

Eslövdådet: Pojken misstänkt för fler brott

Polisens kriminaltekniker vid Källebergsskolan i Eslöv efter knivattacken mot en lärare den 19 augusti. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker vid Källebergsskolan i Eslöv efter knivattacken mot en lärare den 19 augusti. Arkivbild.
BrottTT

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare på en skola i Eslöv är fortsatt häktad.

Han misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis.

Annons

Annons

Det behövs ytterligare utredningsåtgärder och det behövs ytterligare förhör med den misstänkte. Kollusionsfaran, risken för att han ska påverka utredningen, föreligger ett tag till, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson till TT.

Den häktade pojken och hans försvarsadvokat har gått med på åklagarens begäran om åtalsförlängning. Nytt datum för att fatta ett beslut om att väcka åtal eller inte är den 17 september.

Vi jobbar hela tiden för att kollusionsfaran ska minska såpass mycket för att han inte ska behöva vara häktad, säger Pernilla Nilsson.

Det var den 19 augusti som en lärare knivhöggs på Källebergsskolan i Eslöv. Pojken, som själv är elev på skolan, misstänks nu även för brott mot elever, personal och en polisman, rapporterar P4 Malmöhus.

I samband med händelsen om mordförsök är han också misstänkt för grovt olaga hot mot elever och personal på skolan. I samband med gripandet är han misstänkt för hot mot tjänsteman, grovt brott, och det är mot en polis, säger Pernilla Nilsson.

Läraren skadades allvarligt vid knivdådet, men ska efter omständigheterna må bra, vilket Skolvärlden tidigare har rapporterat om.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!