A-
A+

Eslövsbo: "Man blir väldigt rädd"

'Det är en tråkig värld vi lever i när sådana här saker händer', säger Elisabeth Persson som bor utanför tätorten Eslöv.
"Det är en tråkig värld vi lever i när sådana här saker händer", säger Elisabeth Persson som bor utanför tätorten Eslöv.
BrottTT

Plötsligt kommer våldet nära – och Eslövsborna har svårt att ta in det. Elisabeth Persson har alltid tänkt att det här är sådant som händer någon annanstans, men nu var hennes egen son på plats när en av stadens högstadieskolor skakades av ett våldsdåd.

Annons

Annons

Ingvar Persson hade telefonkontakt med sin son som av en slump blev indragen i skeendet på skolan.
Ingvar Persson hade telefonkontakt med sin son som av en slump blev indragen i skeendet på skolan.
Hanna Nimander (till vänster) och Emily Persson (till höger) tycker att det känns betryggande att polisen var snabbt på plats.
Hanna Nimander (till vänster) och Emily Persson (till höger) tycker att det känns betryggande att polisen var snabbt på plats.
Vi blev indirekt väldigt indragna i det, säger hon när TT möter henne på Stora torg i Eslöv.

Hon har svårt att hålla känslorna i styr när hon berättar om sin vuxne son som var på skolan i tjänsten. Han är inte lärare, utan elektriker, men råkade hamna mitt i kaoset på skolan då en skolanställd attackerats och han blev tillsagd av polisen att stanna kvar.

Alla elever samlades i gympahallen. Vår son sade till oss: "Jag är här med en massa elever", berättar maken Ingvar Persson.

De var i kontakt med sonen i ett tidigt skede, men han visste till en början inte vad som egentligen hänt.

Man känner att det är väldigt långt borta och så plötsligt kommer det bara på en, säger Ingvar Persson.

Det som plågar dem nu efteråt är ovissheten om vad som hände. Var den nu gripne tonåringen ute efter att attackera fler? Det är en av alla frågor som polisen inte besvarar i inledningsskedet.

Det är en tråkig värld vi lever i när sådana här saker händer, säger Elisabeth Persson.

"Blir väldigt rädd"

Det var på torsdagsmorgonen en maskerad och knivbeväpnad person attackerade och svårt skadade en skolanställd inne på skolan, under lektionstid. En 15-årig pojke har gripits.

Eslövsborna Emily Persson och Hanna Nimander är också tagna av det som hänt. Emily Persson skulle lämna sitt barn på förskolan när hon på håll såg massor av polisbilar och ambulanser.

Det är jättehemskt. Man blir väldigt rädd också, när det händer här, säger hon.
Det känns som att det händer mycket här. Det var inte så länge sedan det var hot på en annan skola och de fick evakuera barnen där, säger Hanna Nimander.

Men att så många poliser snabbt var på plats känns betryggande, tycker de.

Det måste ha gått väldig fort och det har väl också gjort att han blev gripen snabbt och att det inte är fler skadade, så det är man supertacksam för, säger Emily Persson.
Det kändes tryggt, säger Hanna Nimander.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!