A-
A+

Ett års fängelse för artist som rånade butik

Förhandlingen har hållits vid Solna tingsrätt. Arkivbild.
Förhandlingen har hållits vid Solna tingsrätt. Arkivbild.
BrottTT

En känd svensk artist fälls för rån mot en butik i Kista i augusti. Påföljden blir ett års fängelse, skriver Solna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Enligt domen har artisten och två andra män stulit varor till ett värde av drygt 5 300 kronor genom att hota butiksägarna. Två av männen, däribland artisten, kan enligt åklagaren kopplas till ett kriminellt nätverk med våldskapital som verkar i området, vilket förstärkt hotbilden mot målsägarna.

De två andra männen döms till skyddstillsyn, för den ene i kombination med kontraktsvård. En pojke som också åtalades för rånet frikänns.

De butiksanställda sade under polisutredningen att de blivit hotade till livet och att gärningsmännen tog vad de ville ha i butiken utan tillåtelse. Senare har de ändrat sina historier, en av dem sade exempelvis under förhandlingen att han glömt bort att artisten brukade handla på kredit, har Expressen rapporterat.

"Övervakningsfilm visar tydligt hur männen med ett hotfullt agerande stjäl varor (snus, dricka, godis). Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk. Tingsrätten accepterar inte invändningen om att det var ett kreditköp", säger rättens ordförande Patrik Alm.

Artisten kommer att överklaga domen, skriver hans advokat till Expressen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.