A-
A+

Evra: "Blev sexuellt utnyttjad som barn"

Patrice Evra. Arkivbild.
Patrice Evra. Arkivbild.
FotbollTT-AFP-Reuters

Den tidigare Manchester United-stjärnan Patrice Evra utsattes för sexuella övergrepp som barn.

Det berättar fransmannen i en intervju med The Times.

Jag kände mig som en fegis för jag vågade inte prata om det, säger Evra till tidningen.

Annons

Annons

40-åringen som har en lång och framgångsrik fotbollskarriär bakom sig i bland annat Manchester United och Juventus, berättar i intervjun att en lärare utsatte honom för övergrepp när han var 13 år gammal.

Evra har länge valt att hemlighålla det han gått igenom, även för sin mor. Men i och med det kommande släppet av fransmannens självbiografi – där övergreppet beskrivs – beslutade han sig att berätta för henne.

Hon blev förkrossad så klart och det var en stor chock för henne. Hon sade "Du behöver inte ha det i din bok. Det är privat Patrice", men då sade jag "mamma, det handlar inte om mig utan om andra barn" och hon förstod.

Evra har ännu inte beslutat sig för om han ska anmäla förövaren, men hans mamma uppmanar honom till det.

Det första min mamma sade var "om du inte anmäler honom gör jag det, jag kommer döda honom". Det är mycket ilska. Men jag har begravt det här så långt ner att jag tänker inte på det.

Fransmannen har känt mycket skam kring det han utsattes för och hoppas att han historia ska kunna hjälpa andra i liknande situationer.

Jag vill inte att någon ska skämmas eller känna att de inte vågar berätta. Det handlar inte om att vara modig, det handlar om att berätta när man är redo. Jag vill hjälpa barn att inte klandra sig själva eller skämmas. Nu berättar jag inte för min egen skull, utan för andras.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.