A-
A+

Experternas dom: Sverige går till semi

De svenska journalisterna tror på svensk semifinal.
De svenska journalisterna tror på svensk semifinal.
HandbollLjubljana, TT:s utsända

Mycket ska gå Sveriges väg för att man ska ta sig vidare i handbolls-EM.

Men den svenska presskåren är rörande överens: Det blir semifinal för Sverige.

Annons

Annons

För att Sverige ska gå till semifinal krävs, förutom seger mot Kroatien, att Slovenien och Norge också vinner sina matcher. Radiosportens referent Per Kahl har bevakat "minst 20" handbollsmästerskap på plats och är övertygad om att Sverige tar sig vidare.

Jag tror att Sverige går vidare, jag har trott det ganska länge. Sedan jag hittade den här kombinationen att Sverige, Slovenien och Danmark skulle kunna hamna på samma poäng så har jag trott på det, säger han och fortsätter:
Den svaga länken är möjligtvis om Norge viker ner sig mot Danmark och släpper en poäng för det gagnar ju både Norge och Danmark men jag tror att det här går vägen.

Förbundskaptenens tips

Förbundskapten Tomas Axnér höjer också ett varningens finger för matchen mellan Danmark och Norge:

Norge går för det i varje match, men jag tycker också att man har sett, både mot oss och Slovenien, att de får kavla upp ärmarna om de ska vinna. Sedan tror jag att Danmark har en växel till, säger han.

I fjol stod en kvartsfinal mot Frankrike mellan Sverige och en plats i semifinal. Trots att Axnér tycker bättre om att ha avancemanget i egna händer, tror han ändå att det kanske är större chans att Sverige går till semi i år än vad det var i fjol.

Jag tycker väl att det här utgångsläget för att nå en semifinal kanske är statistiskt bättre, säger Axnér.

Annons

Annons

"Stannar vid sex bollar"

Handbollskanalens Ola Selby gör sitt femte mästerskap på plats och tror även han på avancemang:

Jag tror att Sverige vinner med sex mål mot Kroatien. Sedan har Kroatien inte så mycket att spela för så man skulle kunna argumentera för att det skulle bli ännu större siffror, men Sverige har inte vunnit stort mer än mot Slovenien så jag tror det stannar vid sex bollar, säger han.

Aftonbladets Johan Flinck är den som tror på störst seger för Sverige, åtta mål. Dessutom tror han att allt annat också går Sveriges väg:

Jag tror att Norge har så mycket att spela för. Dels det här med att de alltid vill vinna gruppen, men också att de inte vill möta Frankrike i en semifinal. Sverige kommer inte att ha några problem med Kroatien och Slovenien, hemma, som har jättemycket att spela för i det läget kommer att vinna sin match, säger Flinck som bevakat fler än 30 handbollsmästerskap (inklusive OS) på plats.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.