A-
A+

Fabege: Vinstlyft men många tomma lokaler

Fabege, ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter och stadsutveckling, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
Fabege, ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter och stadsutveckling, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
EkonomiTT

Fastighetsbolaget Fabege redovisar ett rejält vinstlyft. Men vd Stefan Dahlbo beskriver oro över att lite för många lokaler står outhyrda.

Annons

Annons

Fabege redovisar en vinst före skatt på 1 484 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 6 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Hyresintäkterna steg till 715 miljoner från 696 miljoner kronor, medan driftöverskottet steg till 541 miljoner från 526 miljoner.

"Vår vakansgrad i förvaltningsbeståndet är fortsatt lite för hög. Vi har dock inga strukturella vakanser i beståndet utan det rör sig om många mindre lokaler. Vi har inför hösten förstärkt vårt uthyrningsteam med fokus på att minska dessa vakanser och marknadsföra våra projektmöjligheter", skriver Stefan Dahlbo i en kommentar i rapporten.

"Transaktionsmarknaden har fortsatt att vara stark under 2021 med rekordmånga affärer, även om det främst är inom bostäder och logistik. Det har dock gjorts några transaktioner avseende kontor i våra områden på väldigt bra nivåer", tillägger han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!