A-
A+

Facebookchef försvarar sig efter Bidens attack

Facebook försvarar sig. Arkivbild.
Facebook försvarar sig. Arkivbild.
USATT-Reuters

Facebook försvarar sig mot USA:s president Joe Bidens anklagelser om att sociala medier tillåter felaktigheter om covidvaccin.

Annons

Annons

"Datan visar att 85 procent av Facebookanvändarna i USA har eller vill vaccinera sig mot covid-19", uppger Facebookdirektören Guy Rosen i ett blogginlägg, och fortsätter:

"President Bidens mål var att 70 procent av amerikanerna skulle ha vaccinerat sig den 4 juli. Facebook är inte anledningen till att det målet missades".

USA:s president Joe Biden hävdar att sociala medier inte gör tillräckligt för att stoppa spridningen av vilseledande information om pandemin på sina plattformar.

De dödar människor. Den enda pandemin vi har är bland ovaccinerade, sade Biden sent på fredagskvällen, svensk tid.

Udden i utspelet riktades speciellt mot Facebook.

Ungefär tolv personer producerar 65 procent av all antivaccininformation i sociala medier. Alla är fortsatt aktiva på Facebook, trots att vissa av dem har bannlysts från andra plattformar, säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki.

Men Rosen håller inte med, och skriver i inlägget att Facebook visst agerar mot felaktig information.

"Sedan början av pandemin har vi tagit bort fler än 18 miljoner exempel på vilseledande information om covid-19", skriver han.

Han håller dock med BIden om att samhället som helhet behöver möta utmaningen om vaccinskepsis.

"Som företag har vi avsatt resurser på en aldrig tidigare skådad nivå för att bekämpa pandemin, rikta folk mot pålitlig information och hjälpa dem att hitta och boka vaccineringar. Och vi kommer att fortsätta med det".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!