Falck till kvartsfinal – möter Ma Long

Mattias Falck har klarat av det första hindret i ITTF Finals – i nästa match ställs han mot VM-finalmotståndaren Ma Long.
Mattias Falck har klarat av det första hindret i ITTF Finals – i nästa match ställs han mot VM-finalmotståndaren Ma Long.
BordtennisTT

Den svenska bordtennisstjärnan Mattias Falck är vidare till kvartsfinal i världstourfinalen i Zhengzhou. Där väntar Ma Lond – som slog svensken i VM-finalen 2019.

"Det ska bli kul att möta honom igen", säger Falck.

Annons

Annons

Annons

Annons

I turneringen deltar de 16 högst rankade spelarna i världen och Mattias Falck ställdes i den första matchen mot fransmannen Simon Gauzy. Efter sju tuffa set stod svensken till slut som segrare med 4–3. Falck tog ledningen med 2–0 i set innan Gauzy utjämnade till 2–2 och även vände till 3–2. Men svensken kom tillbaka och vann två raka, där det sista avgörande skiljesetet slutade 11–7.

"Det var lite nervöst idag måste jag erkänna så det var extra skönt att det gick vägen", säger Falck till Svenska bordtennisförbundet.

I fredagens kvartsfinal väntar kinesiske världstrean Ma Long, som slog svensken i VM-finalen 2019.

"Det ska bli kul att möta honom igen. Jag måste spela snabbt och aggressivt och jaga honom med min forehand. Det är också viktigt att jag är noggrann i mitt serve- och returspel så att han inte vinner för enkla poäng. Det blir ofta öppet spel mot honom så det gäller att jag tar tillvara på chanserna jag får", säger Falck.

Ma Long besegrade i sin åttondelsfinal tysken Patrick Franziska med 4–0 i set.

Den totala prissumman i turneringen är enligt förbundet drygt 2 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons