A-
A+

Falck vann svenskmötet – klar för semi

Mattias Falck är klar för semifinal i bordtennis-EM. Arkivbild.
Mattias Falck är klar för semifinal i bordtennis-EM. Arkivbild.
BordtennisTT

Toppseedade Mattias Falck är klar för semifinal i bordtennis-EM.

Detta efter att ha besegrat landsmannen Jon Persson med 4–0 i set i kvartsfinalen i Polens huvudstad Warszawa.

Annons

Annons

Det var aldrig någon tvekan för Mattias Falck i kvartsfinalen. 29-åringen var till och med överraskad själv över hur fort det gick – efter matchen var han nöjd med spelet.

Jag missade ingenting i de två första seten. Jag gjorde det svårt för honom och satte press på bollen hela tiden, säger Mattias Falck till det svenska bordtennisförbundet.

Nu väntar den regerande Europamästaren Timo Boll för Falck. Den tyske stjärnan slog ut den tredje svensken, Anton Källberg, i sin kvartsfinal med 4–1 i set.

På träning är det jämnt, han var lite bättre och lite säkrare. Jag hade mina lägen men tappade några viktiga poäng, säger Källberg.

Inte nog med att Timo Boll är regerande mästare, han har hela sju singeltitlar i EM på meritlistan. Det blir en svår nöt att knäcka för Falck.

Turneringen tog slut även för Linda Bergström tidigare under lördagen.

Bergström hade skrällt sig fram till kvartsfinal – men där tog det stopp. Svenskan förlorade med 2–4 i set mot den rutinerade tyskan Xiaona Shan efter att ha tappat en 2–0-ledning.

Med tanke på att det delas ut två bronsmedaljer hade 26-åringen säkrat en medalj vid seger.

Men Xiaona Shan, som är född i Kina, blev numret för stort. Den 38-åriga veteranen har bland annat ett OS-silver i lag från 2016 på meritlistan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!