A-
A+

Falska klamydiabrev i Skåne polisanmäls

Region Skåne polisanmäler falska klamydiabrev som skickats ut till boende i nordöstra Skåne. Arkivbild.
Region Skåne polisanmäler falska klamydiabrev som skickats ut till boende i nordöstra Skåne. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

Flera personer i nordöstra Skåne har fått brev hem där det påstås att mottagaren kan vara smittad med klamydia och bör testa sig. Genom att använda sig av Region Skånes brevmall ska det se ut som att breven är äkta, men regionen har inte skickat ut dem och gör nu en polisanmälan om föregivande av allmän ställning.

"Vi ser allvarligt på detta då det kan orsaka obehag och problem för den som på felaktiga grunder påstås kunna vara smittad med klamydia. Dessutom riskerar det att skada förtroendet för den omfattande smittspårning av klamydia som sker av vården", säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

När vården smittspårar klamydia, som är en allmänfarlig sjukdom, kontaktas personer som den smittade har haft sex med det senaste året. Kontakten sker ofta genom brev eller telefonsamtal från exempelvis ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning.

De aktuella falska breven uppges komma från ”Smittskyddsförbundet, Klamydia-avdelningen”, men någon sådan avdelning finns inte i Region Skåne.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!