A-
A+

Familjen Lundin säljer Bukowskis

Bukowskis sålde i fjol 11 av de 15 dyraste föremålen i Sverige. På bilden pågår auktionen inför försäljningen av Andy Warhols målning 'The Last Supper', som gick för 61 miljoner kronor 2014. Arkivbild
Bukowskis sålde i fjol 11 av de 15 dyraste föremålen i Sverige. På bilden pågår auktionen inför försäljningen av Andy Warhols målning "The Last Supper", som gick för 61 miljoner kronor 2014. Arkivbild
EkonomiTT

Annons

Annons

Bukowskis, Nordens största auktionshus, får ny ägare. Familjen Lundin säljer verksamheten till det riskkapitalägda auktionshuset Bonhams.

"Förvärvet av Bukowskis är ett betydande steg i vår vision för Bonhams att bli ett lokalt auktionshus i världen. Bukowskis imponerande historia och digitala framgångar gör dem till en ideal partner och del i Bonhamsfamiljen", skriver Bonhams ordförande Hans-Kristian Hoejsgaard i ett pressmeddelande.

Någon köpeskilling anges inte.

Bonhams, grundat 1793, ägs sedan 2018 av det brittiska riskkapitalbolaget Epiris.

Bukowskis, som grundades av Henryk Bukowski 1870, har sin bas vid Berzelii park i centrala Stockholm. Enligt pressmeddelandet hade auktionshuset, som blivit allt mer digitaliserat, över en miljon unika besökare per månad i fjol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.