Färjestad bröt trenden mot Malmö

Färjestads Jesse Virtanen jublar efter 2–3-målet mot Malmö Redhawks.
Färjestads Jesse Virtanen jublar efter 2–3-målet mot Malmö Redhawks.
IshockeyTT

Inför SHL-säsongen vände Jesse Virtanen tillbaka till ett topp-tippat Färjestad.

På lördagen gjorde han det avgörande 3–2-målet borta mot Malmö och såg till att laget tog säsongens första trepoängare på bortais.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Vårt lag är bra nog för att vinna grundserien, men vi har en lång process framför oss, säger han.

Malmö och Färjestad bjöd på en svängig eftermiddag i Malmö arena. I första perioden tog gästerna ledningen med både 1–0 och 2–0, men i den andra skulle sedan hemmalaget både reducera och kvittera.

I slutakten trädde sedan Jesse Virtanen fram och satte det avgörande 3–2-målet.

Det är en härlig känsla att göra mål. Det var mitt andra för säsongen. Det första kom i tom kasse så kanske att detta kändes ännu bättre, säger finländaren som nu gör sin andra sejour i Färjestad.

Fjolårssäsongen blev ett mellanår som Virtanen efter sin senaste Färjestadsejour tillbringade i KHL. Han beskriver den som den kanske sämsta i karriären, och när möjligheten att “flytta hem” sedan uppenbarade sig tvekade han aldrig.

Jag trivs i Färjestad och tror den svenska ligan med det offensiva spelet passar mig bra.

Virtanens mål fick stopp på Malmös segersvit. Skåningarna hade vunnit de två senaste mötena lagen emellan, och nu kan Färjestad gå till uppehållet på grund av Karjalaturneringen stärkta av seger.

Det var en viktigt vinst för oss som ger arbetsro. Nu väntar uppehåll, några dagars vila och sedan tid att slipa på vad vi kan göra bättre. Säsongen är lång och vi kan bli mycket bättre, säger Virtanen och avslutar:
Vi har ett lag som kan vara bäst i serien.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons