-
+

Färjestad tände efter lustträning

Matchvinnaren för Färjestad, Victor Ejdsell. Arkivbild.
Matchvinnaren för Färjestad, Victor Ejdsell. Arkivbild.
IshockeyTT

Färjestads lustträning på naturis gav resultat mot Leksand.

Efter fyra raka förluster tog Färjestad en mycket viktig seger och vann med 3–2. Efteråt hyllade matchvinnaren och lagkaptenen Victor Ejdsell veckans träning på en tjärn:

Det var en kul initiativ som gav omväxling och nytändning. Det är viktigt i sådana lägen att inte bara trycka på det negativa, säger han.

Annons

Annons

Det var ett sargat Färjestad som tog bussen till Leksand. Sedan den 28 december hade laget bara tagit en seger och totalt fått fyra poäng på åtta matcher.

Bland fansen har det varit full rulle med åsikter på sociala medier. Men Victor Ejdsell intygar att laget inte haft Facebook-förbud:

Nej, så långt har det inte gått och det är naturligt att det blir reaktioner eftersom Färjestad engagerar mycket i Värmland och vi ska prestera bättre än vi gjort. Samtidigt har vi signalerat att det är vi i omklädningsrummet som ska vända det.

På en tjärn

Ett led i det arbetet hände en dag inför matchen mot Leksand. Tränaren Johan Pennerborn beordrande en promenad till en tjärn i närheten av Färjestads hemmaborg för hockeyspel och lek på naturis. En succé som bidrog till att väcka laget:

Vi kände att det var dags att byta miljö. Det hade varit extremt mycket möten och vi behövde göra något annat i en ny miljö, som att gå till en tjärn, spela hockey och ha kul. Det var nyttigt, säger Victor Ejdsell.

Han signalerar att det var en bidragande orsak till att stämningen i laget var bra inför matchen mot Leksand. Då hade Färjestad fått en mental injektion som blev avgörande i denna krigarmatch som avgjordes genom två Färjestadsmål i slutperioden:

Vi blev inte oroliga efter baklängesmål, vilket har varit fallet i de senaste matcherna. Nu kunde vi komma tillbaka och tro på oss själva. Vi accepterade situationen och körde på. Det betydde mycket, säger Victor Ejdsell, som menar att detta kan ha varit en av Färjestads viktigaste segrar den här säsongen:
Nu står vi in för ett vägskäl om vi ska haka på de sex topplagen eller inte. I så fall måste vi börja vinna matcher. Det gjorde vi nu och detta ska vi fortsätta med. Det gäller och göra jobbet själv och göra sin polare bättre på isen.

Annons

Annons

Leksand hemmasvagt

När det gäller Leksand var detta en match laget helst ska glömma. Noterbart är att samtidigt som Leksand har vunnit sex raka på bortaplan var detta nu lagets tredje raka förlust på hemmaplan. Om detta är Leksandstränaren, Björn Hellkvist, fåordig:

Jag hade ingen kommentar med anledning av våra sex bortasegrar och har nu ingen kommentar efter våra tre hemmaförluster.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss