A-
A+

Färjestads svaga punkt: "De kommer som bisvärmar"

Färjestads Linus Johansson, till höger, och Luleås Brendan Shinnimin.
Färjestads Linus Johansson, till höger, och Luleås Brendan Shinnimin.
IshockeyTT

Färjestad har inlett de två senaste matcherna på samma sätt – svagt.

Det bidrog det till att man till slut förlorade matchen mot Luleå med 4–5 och är i underläge i finalserien.

Det är bara att ladda om nu, det finns inte mycket tid att tänka, säger lagkapten Linus Johansson inför den fjärde matchen i Karlstad.

Annons

Annons

Färjestad hade det tufft inledningsvis i måndags hemma mot Luleå. Norrbottningarna kom ut i ett rasande tempo men Färjestad red ut stormen, fick grepp på matchen och vann till slut med 4–0.

Så blev det inte i finalmatch tre dagen därpå.

Luleå sköljde över Färjestad inledningsvis och tog en 3–0-ledning redan efter en kvart.

Jag sade själv efter första perioden att jag var sjukt besviken på att jag inte är där och tar bort chanserna. Det är andra- och tredjepuckar som studsar gruvligt mycket. Det är bara att ladda om nu, det finns inte mycket tid att tänka, säger Färjestads lagkapten Linus Johansson efter tisdagens 4–5-förlust efter förlängning.

"Kör på rus"

TT: Ni vände visserligen på det och vann i måndags, men finns det något svar på varför det har gått trögt inledningsvis?

Förra matchen är vi där men det är misstag och i dag var det lite studsande och misstag också. De kör ju på rus verkligen. Det är lite som Röglemålen i de sista matcherna (i semifinalen), det är en lobb eller en studs i mittzon, vi får inte tag i den och så kommer de som bisvärmar.

Inför andra perioden i tisdagens match, då Färjestad kom ut som ett nytt lag, rensade man luften.

Mitell (Tomas, huvudtränare) satte ner foten och vi i laget satte ner foten och sade att vi måste ge det en chans och köra. Vi studsar tillbaka och det är det vi tar med oss, säger Johansson inför fortsättningen.

Annons

Annons

Bitter förlust

Men det räckte alltså inte hela vägen. I förlängningen avgjorde Einar Emanuelsson.

4–4 är grymt starkt att få efter den förstaperioden. Vi steppar upp och det är det vi tar med oss. "Linkan" (Michael Lindqvist) har ett bra skott som Lassinantti tar men i dag var det vår tur att förlora i "sudden" efter en grymt bra prestation av deras spelare, säger Linus Johansson.

Luleå leder finalserien med 2–1 i bäst av sju matcher. Nästa match spelas i Karlstad på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.