A-
A+

Färre bilar registrerades i september

Inte lika många bilar som i september i fjol. Arkivbild.
Inte lika många bilar som i september i fjol. Arkivbild.
EkonomiTT

Färre bilar, men fler elbilar. Bil Swedens siffror för nybilsregistreringen under september visar att privatkunderna är ute efter en elbil.

Annons

Annons

Personbilsregistreringen minskade i september för tredje månaden i rad. 22 634 nya bilar registrerades, en minskning med 21 procent jämfört med september i fjol.

Efterfrågan är stark, enligt Bil Sweden, men bristen på halvledare och andra komponenter är en hämmande faktor för produktionen.

Men elbilarna ökar, 7454 rena elbilar registrerades, liksom 4751 laddhybrider.

"Under september månad ökade nyregistreringarna av elbilar med 103 procent samtidigt som laddhybriderna minskade med drygt 23 procent jämfört med samma månad i fjol", skriver Jessica Alenius, vd för Bil Sweden i ett pressmeddelande.

"Ökningen av laddbara fordon sker nu primärt hos privatkunder mycket drivet av attraktiva produktlanseringar. Dämpningen av laddbara bilar hos företagskunderna har däremot uppkommit, som förväntat, på grund av de förändrade förmånsreglerna som trädde i kraft den 1 juli i år" fortsätter hon.

När det gäller bilmärken på de nyregistrerade bilarna så ligger Kia i topp under september, med 2869 registrerade personbilar.

Volkswagen, som sedan länge har hört till de mest köpta bilarna, tappar men ligger ändå tvåa under september, med 2530 nya bilar.

Volvo toppar årslistan hittills i år, men har 2085 nya bilar registrerade under månaden. Tätt efter kommer elbilsvärstingen Tesla, med 1979 nya bilar för september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.