A-
A+

Färre nya personbilar i augusti

Färre nyregistrerade personbilar i augusti. Arkivbild.
Färre nyregistrerade personbilar i augusti. Arkivbild.
EkonomiTT

Nyregistreringen av personbilar fortsatte att minska i augusti, visar färsk statistik från Bil Sweden. 19 808 registrerades under augusti i år, 22 procent färre än under samma månad i fjol.

Annons

Annons

"Inbromsningen under juli och augusti kan härledas till den höjda förmånsskatten 1 juli. Under de två månaderna föll andelen nya bilar som registrerades på företag betydligt och det minskade antalet personbilar kan helt hänföras till företagssidan. Företagen har en stor betydelse när det gäller laddbara bilar" skriver Jessica Alenius, vice vd för Bil Sweden i ett pressmeddelande.

Totalt sett har dock nybilsregistreringarna ökat jämfört med förra året, men ännu är det en bit kvar till 2019 års nivåer.

Laddbara fordon ökar. Elbilarna ökade med 126 procent i augusti, medan laddhybriderna minskade med 14 procent jämfört med augusti i fjol. Framför allt är det privatpersoner som nu köper laddbara bilar.

När det gäller lätta lastbilar har nyregistreringarna minskat med nästan 9 procent jämfört med i fjol. 2 631 lätta lastbilar registrerades i augusti i år, tunga lastbilar ökade med 14 procent till 3 555. För bussar är det däremot en minskning med hela 65 procent jämfört med augusti i fjol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!