A-
A+

Färre SJ-avgångar i dag – flyg och buss går

Inställda tåg. Torsdagsbild från Stockholms Central.
Inställda tåg. Torsdagsbild från Stockholms Central.
TrafikTT

Ska du resa med tåg i dag? På de kortare sträckorna är många tåg inställda – se till att kolla avgången i tid.

Det gäller även för de längre resorna efter jul.

Annons

Annons

Tågbolaget SJ har dragits med personalbrist på grund av sjukdom och tidigare schemastrul. Trafiken fortsätter att påverkas även under dan före dopparedan.

De som ska ta tåget en kort sträcka såhär dagen före jul bör kolla att tåget faktiskt går, säger Lina Edström på SJ:s pressjour.

Vi har en uppdaterad hemsida och vi ber alla att kolla den innan man beger sig till stationen så man är säker på att tåget man hade tänkt att ta går.

Fler inställda tåg

SJ erbjöd tidigare i veckan 4 500 kronor per arbetspass för att gå in extra på ledig tid, något som först rapporterades av P4 Göteborg.

Ett sådant erbjudande har gått ut till vissa medarbetare och vi har sett att det har gett viss effekt, säger Mikael Grinbaum, presskommunikatör på SJ.

Trots det fortsätter de inställda avgångarna även efter jul.

De här cirka 30 avgångarna per dag fram till åtminstone nyår kommer tyvärr att ligga kvar, säger Mikael Grinbaum.

Annons

Annons

Busstrafiken flyter

Den långväga busstrafiken flyter på som vanligt, åtminstone hos bolaget Flixbus. De har inte haft någon större sjukfrånvaro och har utrymme för det i planeringen, säger Kajsa Ekelund, pressansvarig på Flixbus.

Vi har väldigt bra trafik just nu, bokningsläget är stabilt och det finns fortfarande platser kvar. Vi kommer inte ställa in några avgångar utan allt går som planerat.

Bättre läge för flyget

Flygbolaget SAS, som också haft problem med sjukfrånvaro hos personalen och inställda avgångar, har ett bättre utgångsläge i dag än tidigare i veckan. Det har ställt in fyra flygningar från Arlanda.

De allra flesta avgångarna går som de ska, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Det har inte heller varit några problem med köbildning till säkerhetskontrollen på Arlanda under torsdagsmorgonen, något som ställde till problem i lördags och ledde till att ett hundratal personer missade sina avgångar.

Vi har normalt sett ett ökat resetryck på morgonen och sen eftermiddag då köer kan uppstå, men under morgonen har vi haft 10-15 minuters väntetid i terminal fem därifrån de flesta reser, och just nu runt fem minuters väntetid, säger presschef på Swedavia Robert Pletzin vid 11-tiden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.