FC Köpenhamn vände och slog ut Blåvitt

Tobias Sana gav IFK Göteborg ledningen, men det räckte inte.
Tobias Sana gav IFK Göteborg ledningen, men det räckte inte.
FotbollTT

Tobias Sana chockade FC Köpenhamn med sitt 1–0. Då återstod 20 minuter.

Men FCK vände med två mål på två minuter.

För mig som är från Göteborg hade det varit stort att gå vidare, sade Sana efter att Blåvitt blivit utslaget ur Europa League.

Annons

Annons

Plötsligt hände det.

Utan att Blåvitt hade hotat FC Köpenhamn på allvar hamnade Tobias Sana i friläge i 73:e minuten.

FCK:s mittback Victor Nelsson hade skänkt bort bollen och Alhassan Yussuf spelade fram Sana som lyckades chippa in 1–0 via gästernas svenske landslagsmålvakt Karl-Johan Johnsson.

Det var bra gjort. Men Pontus Wernbloom vann två dueller mot deras mittback och Hasse gjorde en fantastisk passning till mig, sade Tobias Sana.

Yussuf och Sana gick ner på knä sida vid sida och kysste gräsmattan på Ullevi – arenan där IFK Göteborg vunnit så många historiska segrar i Europafotbollen.

I åtta minuter kändes det som om skrällen var på väg.

"FCK slängde in allt"

Men FCK-tränaren Ståle Solbacken bytte in tre offensiva spelare varav en var Robert Mudrazija. Kroaten smällde in 1–1 i 82:a minuten. Sedan slog han den hörna som Jonas Wind nickade i mål – bara två minuter och två sekunder efter första målet.

Giannis Anestis var på bollen men tappade in den. Men innan dess gjorde den grekiske målvakten en rad avancerade räddningar.

FCK slängde in allt de hade och då visste vi att det skulle bli åka av. Tyvärr hann vi inte riktigt justera i försvaret innan de kvitterade. Och på hörnan glömde vi tyvärr bort det som vi har gjort bra tidigare, sade IFK-tränaren Roland Nilsson.

Sett till spel och målchanser var det logiskt att Köpenhamn vann.

Matchen blev precis som vi hade väntat oss. Vi hade sex eller sju klara målchanser mot deras enda och vi hade mycket boll, sade Ståle Solbakken och fortsatte:
Roland Nilsson hade en bra gameplan och Göteborg var en svår motståndare för oss. Han har gjort ett bra jobb med laget på kort tid.

Annons

Annons

"Gräset inte klippt sedan 92"

Den norske tränaren var nöjd med mycket, men inte med underlaget på Ullevi.

De har nog inte klippt gräsmattan sedan Danmark vann EM-guld här 1992, sa Solbakken med stenansikte.

Det dröjde ända till 73:e minuten innan IFK Göteborg hade sitt första riktigt farliga avslut. Det var då som Tobias Sana fick in bollen i mål. Det blev inte mer, även om det fanns kontringar som kunde och borde ha gett något.

Jag hade ett kanonläge på kanten där jag borde ha gjort bättre och skulle ha hittat in till Pontus Wernbloom. Såna lägen måste vi döda om vi ska vinna mot såna här lag. Men jag tycker ändå att vi gjorde en bra match efter omständigheterna och hur det har sett ut hittills under säsongen, sade Sana.

FC Köpenhamn är vidare till Europa Leagues tredje kvalomgång, medan IFK Göteborg får koncentrera sig på allsvenskan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons