A-
A+

Federer "stark" efter operationen

Roger Federer tar ett steg i taget. Arkivbild.
Roger Federer tar ett steg i taget. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Efter sin senaste operation har Roger Federer fått skynda långsamt i sin väg tillbaka. Men schweizaren är på rätt spår.

Jag är väldigt nöjd, säger han till Eurosport.

Annons

Annons

Roger Federer är på väg tillbaka efter sin senaste knäoperation. 40-åringen har inte åkt på några bakslag och hoppas kunna göra comeback så snart som möjligt, men det kan ta lite tid.

Jag har inte haft några bakslag. Jag känner mig stark och taggad för vad som komma skall. Jag önskar att jag kunde vara tillbaka på en tennisbana så snabbt som möjligt, men jag måste ha tålamod, säger han till Eurosport.

Federer åkte ur Wimbledon i kvartsfinal i somras och drog sig sedan ur US Open för att återigen operera ett knä. 2020 opererades han två gånger.

Det är en väldigt långsam period nu. Jag måste ta det ett steg i taget. Än så länge går allt bra. Jag är väldigt nöjd.

Medan både han och Rafael Nadal dragits med skadeproblem har Novak Djokovic ångat på i världstoppen. Samtliga tre har vunnit 20 Grand slam-titlar i karriären, Djokovic hade chansen att gå upp i ensam ledning, men snubblade på målsnöret i US Open mot Daniil Medvedev.

Hade han vunnit, hade Djokovic blivit förste man sedan 1969 att vinna fyra Grand slam under ett och samma år. Roger Federer tror dock inte att det är omöjligt att någon lyckas med den bedriften snart.

Jag tror att det är möjligt att det händer igen. Vi har sett med Novak (Djokovic) och Rafa (Nadal) att det varit extremt nära, men jag tror att man behöver tur. Man behöver uthållighet, styrka. Därför tror jag att det kommer att bli svårt. Men det är möjligt, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.