A-
A+

Federer vinnare i grand slam-comebacken

Roger Federer i sin grand slam-comeback i Paris.
Roger Federer i sin grand slam-comeback i Paris.
TennisTT-Reuters

Roger Federer har inte spelat någon grand slam-match sedan Australian Open i början av 2020.

Men i comebacken gjorde den schweiziske tennisstjärnan ingen supporter besviken. 39-åringen vann sin första match i Franska mästerskapen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Han slog den den uzbekiske kvalspelaren Denis Istomin med 3–0 i set.

För att vara ärlig vet jag inte var jag står. I dag gick var det ett bra genomförande. Jag hoppas att jag kan göra så igen mot ett annat typ av motstånd, säger han.

I andra omgången väntar en på papperet betydligt svårare motståndare, kroaten Marin Cilic.

Federer har ett skadefyllt år bakom sig och han räknar inte med att vara på topp i Paris-turneringen. Han siktar mer mot Wimbledon senare i juni.

Under rehaben var ljuset i tunneln eller mätstickan om jag kunde komma tillbaka till en så bra nivå att jag kan mäta mig med bra spelare. Jag hoppas att det ska kunna ske i Wimbledon. Kanske något här i Paris också. Vi får se, säger han.

Den förra världsettan Serena Williams inledde i Paris med seger över rumänskan Irina-Camelia Begu. Den sjundeseedade amerikanskan vann med 7–6, 6–2.

Rumänskan kämpade på bra mot den 67 placeringar lägre rankade Williams och tog i första set matchen till tiebreak, som Williams vann med 8–6. I det andra höll Begu någorlunda jämna steg med Williams till 2–3. Därefter vann amerikanskan tre raka game.

I den andra omgången ställs Williams mot ytterligare en rumänska, den 174-rankade Mihaela Buzarnescu.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss