Federers kamp mot klockan

Roger Federers medverkan i Australien Open är fortsatt osäker. Arkivbild.
Roger Federers medverkan i Australien Open är fortsatt osäker. Arkivbild.
TennisTT-AFP

Schweiziska tennisstjärnan Roger Federers medverkan i Australian Open är fortsatt osäker. Det som skulle blir hans stora comeback kan nu bli ett återbud.

Jag är inte där jag vill vara, säger Federer.

Annons

Annons

Annons

Annons

Turneringen går av stapeln i mitten av januari, men femterankade Federer gäckas fortfarande av sin knäskada han fick i februari tidigare i år.

Han har inte tävlat sedan februari, då han opererades. Ännu en operation i juni satte stopp för tävlingar resten av 2020. Nu är han alltså osäker kring sin medverkan i Australian Open som ska arrangeras i januari 2021.

Det är en kamp mot klockan, självklart hade det hjälpt att ha lite extra tid, säger Federer enligt schweiziska medier.

Han hade hoppats på att vara helt frisk mycket tidigare.

Redan i oktober hade jag hoppats vara 100 procent tillbaka. Men jag är inte där än, det kommer att vara en kamp mot klockan med Australian Open, säger Federer.

Den sexfaldige Australian Open-vinnaren har opererat båda knäna under sin karriär. 2016 skadade han sitt andra knä när han tappade upp ett bad åt sina döttrar.

Schweizaren har, tillsammans med ärkerivalen Rafael Nadal, flest Grand Slam-titlar i tennishistorien, 20 stycken. Nadal kvitterade i titlar i och med sin vinst i Franska mästerskapen i oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons