A-
A+

Fem anhållna efter mordet i Västerås

Stadsdelen Bäckby i Västerås där en man i 20-årsåldern sköts till döds tisdagen 1 november.
Stadsdelen Bäckby i Västerås där en man i 20-årsåldern sköts till döds tisdagen 1 november.
BrottTT

Fem personer har anhållits misstänkta för mordet på en man i 20-årsåldern, som ägde rum i Västerås förra veckan.

Annons

Annons

Tre av de misstänkta är på sannolika skäl misstänkta för mord, de andra två är skäligen misstänkta.

"Utredningen har lett fram till dagens tillslag och de anhållna personerna är misstänkta för inblandning i mordet. Utredningen går nu vidare. Senast på fredag kommer jag att ta ställning till om någon av personerna ska begäras häktad", säger kammaråklagare Karolin Hellsberg, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Det var tisdagen 1 november som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Bäckby i Västerås. En man i 20-års åldern fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Två av de fem misstänkta är pojkar i övre tonåren, de övriga tre är unga vuxna män. Samtliga var anhållna i sin frånvaro innan gripandet.

"I läget som utredningen befinner sig i med spår säkrade och fem personer gripna, är det av stor betydelse att fortsatt få in iakttagelser och tips om skjutningen. Detta för att ytterligare kunna stärka bevisningen i ärendet", säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Tidigare har två kvinnor suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet. De är frisläppta men fortsatt misstänkta för brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.