A-
A+

Fem frihetsberövade efter helgernas våldsvåg

En man i 30-årsåldern dog efter att ha blivit skjuten på en parkeringsplats i Rinkeby i nordvästra Stockholm på juldagen.
En man i 30-årsåldern dog efter att ha blivit skjuten på en parkeringsplats i Rinkeby i nordvästra Stockholm på juldagen.
BrottTT

Flera skjutningar, mord och sprängdåd har inträffat under jul- och nyårshelgernas våldsvåg i Stockholmsområdet.

Totalt är fem personer frihetsberövade misstänkta för några av de gängrelaterade dåden.

Annons

Annons

Från det att en man i 30-årsåldern sköts ihjäl i Rinkeby på juldagen har huvudstaden skakats av en rad mycket grova våldsbrott. Ingen har gripits för det mordet. Men polis och åklagare har nått viss framgång i några av de andra utredningarna – med just nu en häktad och fyra anhållna.

En 15-årig pojke sitter häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter att skott avlossats mot en lägenhetsdörr i Gubbängen den 28 december. En något yngre pojke som också greps har överlämnats till de sociala myndigheterna.

Port sprängdes

Samma kväll sprängdes en port i Farsta. Där har en 22-årig man anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Ytterligare en sprängladdning detonerade vid en port i Rågsved på nyårsaftonens morgon. Polisen uppgav då att flera av händelserna sannolikt hänger ihop och kan kopplas till gängbrottsligheten.

Vi förutsätter att sprängningen har en plats i den händelsekedja som vi sett i framför allt södra Stockholm i mellandagarna och som inleddes med mordet i Rinkeby i julhelgen, sade polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Annons

Annons

Tre skjutna

På nyårskvällen hittades sedan tre unga män skjutna utanför McDonalds i Vällingby centrum. En man i 20-årsåldern avled på sjukhus. Nu har två personer anhållits misstänkta för medhjälp till mord – den ene på sannolika skäl och den andre som skäligen misstänkt.

En man i 20-årsåldern är anhållen för en portsprängning i Bagarmossen i södra Stockholm den 2 januari.

Misstankarna mot fyra personer som varit frihetsberövade för en explosion i Grimsta samma dag har avskrivits.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.