Fem nya dödsfall med covid-19

Mycket tyder på att den nedåtgående trenden med färre avlidna i covid-19 är bruten. Arkivbild.
Mycket tyder på att den nedåtgående trenden med färre avlidna i covid-19 är bruten. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Fem nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 6 002 smittade avlidit i landet.

Annons

Annons

I tisdags redovisades 31 nya dödsfall, och på onsdagen ytterligare 28. Från att som i slutet av sommaren och en bit in på hösten ha legat på ett–två dödsfall per dag, är snittet från mitten av oktober väsentligt högre.

Sammanlagt har 141 764 personer bekräftats smittade av covid-19 i Sverige.

Vi ser fortsatt en ökning globalt sett av fall av covid-19, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Precis som tidigare är epicentrumet för smittspridningen i Europa och USA.

Tittar man i Norden så ser vi att vi inte riktigt har samma situation som i övriga Europa, säger Tegmark Wisell men poängterar ändå att det i vissa regioner finns mycket smitta.

De senaste veckorna har totalt 8 av landets 21 regioner infört skärpta lokala restriktioner. I Halland, Jönköping, Skåne, Stockholm, Uppsala, Örebro, Östergötland och Västra Götaland avråds invånarna från att exempelvis resa kollektivt och från att besöka inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum och museer, och att undvika fysisk kontakt med andra personer än de man bor med.

Under torsdagen meddelade också Region Kronoberg att skärpta allmänna råd kommer att införas i länet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons