A-
A+

Femling ljuset under mörk svensk VM-dag

Peppe Femling sköt fullt.
Peppe Femling sköt fullt.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

När Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin sköt bort sig tidigt var Peppe Femling – 20 av 20 träff – i alla fall en liten svensk ljusglimt.

Sturla Holm Lægreid ordnade ett norskt VM-guld i distansloppet.

Annons

Annons

Efter fyra svenska medaljer i skidskytte-VM i Pokljuka blev herrarnas distans över 20 kilometer ingen särskilt rolig historia.

Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson, som har tagit guld och silver tidigare i VM, bommade två skott var i det första liggande skyttet.

Och därmed var de största hoppen i praktiken borta direkt.

"Pinsamt"

Samuelsson stannade till slut på tre bom totalt, Ponsiluoma på fyra och båda var en bra bit från tätstriden som 25:a respektive 35:a.

Det är i alla fall två bom för mycket för att jag ska vara nöjd i dag, säger Ponsiluoma.

Ännu värre gick det för Jesper Nelin, som missade ett skott i första liggande och sedan hela fyra skott i det första ståskyttet. Platt fall för Nelin som hade sju bom totalt.

Ganska pinsamt, säger 83:an Nelin om insatsen.
Jag gick in i det här mästerskapet med ruskigt bra självförtroende, det är klart att det tar på det.

Annons

Annons

"Klockrent"

En som däremot briljerade på skjutvallen var den fjärde svensken, Peppe Femling. Han som på förhand var det minsta hoppet lyckades pricka rätt med samtliga 20 skott, men farten under skidorna var inte tillräcklig för att slåss med de allra bästa. Femling blev i alla fall bäste svensk på 15:e plats.

Skyttet var ju klockrent, att få göra 20 av 20 som man nästan är tvungen till att göra, det är grymt skönt att få till det, säger Peppe Femling.

I ren åktid var han dock över fyra minuter långsammare än dagens snabbaste åkare.

Det är tråkigt när man är långt ifrån den känslan man vill ha. Men om det blir något mer rejs senare i veckan då vet jag att det kommer vara kortare och då känner jag mig ganska trygg i formen som jag har.

Norrmannen Sturla Holm Lægreid sköt också fullt och tog guldet, 16,9 sekunder före tyske veteranen Arnd Peiffer, som även han var felfri på vallen.

Även tredjeplatsen var norsk genom Johannes Dale, medan stjärnan Johannes Thingnes Bø sköt två bom och slutade femma.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss