A-
A+

Festlig Kristallengala med sorgkant i kväll

Peter Settman tar plats framför kameran igen på kvällens Kristallengala. Arkivbild.
Peter Settman tar plats framför kameran igen på kvällens Kristallengala. Arkivbild.
TvTT

Kristallen är tv-årets stora fest.

Men i år blandas lyxen och glamouren med starka känslor när nyligen bortgångna Sven Melander och Ingvar Oldsberg ska hyllas.

Det är ju ett mer känslosamt parti, säger galans värd Peter Settman

Annons

Annons

Sven Melander avled i år. Arkivbild.
Sven Melander avled i år. Arkivbild.

Peter Settman gör ett ovanligt inhopp i tv-rutan i Kristallengalan som sänds i kväll i TV4 med start klockan 20. Det är sex år sedan han hade en egen tv-show senast, "Hur svårt kan det va?", i TV4.

Tv-veteranen arbetar nu främst bakom kameran, med att bland annat lansera nya varianter av Eurovision Song Contest i Nord- och Latinamerika tillsammans med bland annat Christer Björkman.

Härnäst väntar en omgång i Kanada och även en i Latinamerika. Dessutom hoppas Settman få klartecken för att göra en andra säsong av American Song Contest i USA.

"Går i skov"

I väntan på det kom jobbet med Kristallen.

Nu passade det tidsmässigt och det var roligt att få frågan eftersom jag bryr mig om tv och känner många i branschen, säger Peter Settman.

Han trivs bäst bakom kameran, men ibland kommer suget efter rampljuset tillbaka.

Jag märker att jag går som i skov. Jag tycker väldigt mycket om att röra mig mellan de båda världarna. Nu ska det bli fantastiskt roligt – på riktigt – att få stå framför kameran och leda en gala i direktsändning med allt vad det innebär.
Det kanske ger mersmak och då är jag inte främmande för att göra något mer. Samtidigt som jag verkligen tycker att jag har ett roligt jobb som jag har när det gäller Eurovision.

Annons

Annons

Farväl av giganter

När det gäller priserna har dramaserierna "Knutby" och "Young royals" flest nomineringar, med fem respektive fyra stycken. Kriminalserien "Det som göms i snö" kan vinna tre priser.

Men Kristallen blir också ett tillfälle för tv-branschen och tittarna att ta farväl av två stora giganter som gick ur tiden tidigare i år. Ingvar Oldsberg avled i februari, drygt en månad före Sven Melander.

Galan kommer att bli festlig och väldigt lyxig, men vi ska försöka göra den så att det är plats för alla känslor. Det ska vara värdigt utan att det ska bli märkvärdigt, säger han.

Oldsberg och Melander satte sin prägel på svensk tv i en rad olika program under flera årtionden. Båda kommer att hedras under kvällen.

Ja, det kommer de. Det är ju ett mer känslosamt parti i galan naturligtvis, säger Settman.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.