A-
A+

Fick avslag i grannkonflikt före mord

En kvinna i 65-årsåldern dödades på tisdagen i en knivattack på en uteplats i Karlstads kommun.
En kvinna i 65-årsåldern dödades på tisdagen i en knivattack på en uteplats i Karlstads kommun.
BrottTT

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i 65-årsåldern på en ort i Karlstads kommun under tisdagen fick strax före mordet avslag på sin begäran om att bostadsbolaget skulle agera mot vad han menade var trakasserier från grannar, rapporterar NWT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Mannen har enligt NWT vid flera tillfällen anmält till bostadsbolaget att den mördade kvinnan och ett tiotal andra grannar har stört och trakasserat honom och krävt att bostadsbolaget åtgärdar situationen.

Hyresvärden agerade dock inte, eftersom man inte delade synen på hans klagomål, och mannen drev då frågan vidare till hyresnämnden.

I december 2019 fick han avslag i domstolen för sina krav att grannarna skulle tilldelas en varning. Beslutet överklagades och under tisdagen meddelade Svea hovrätt att även de avslog mannens krav, rapporterar NWT. Enligt tidningen meddelades mannen beslutet från hovrätten skriftligt bara minuter före mordet på kvinnan, som inträffade utomhus vid lunchtid på tisdagen.

Den misstänkte gärningsmannen greps av polisen alldeles intill brottsplatsen.

Mannen, som är i ungefär samma ålder som kvinnan, är nu anhållen misstänkt för mord. Hans inställning till brottet är i nuläget okänd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss