A-
A+

Fick pandemistöd trots patientförbud

Samtidigt som tandläkaren var förbjuden att ta emot patienter på sin klinik beviljades han pandemistöd av Tillväxtverket. Arkivbild.
Samtidigt som tandläkaren var förbjuden att ta emot patienter på sin klinik beviljades han pandemistöd av Tillväxtverket. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

En tandläkare som förbjudits att behandla patienter på sin tandläkarmottagning har fått 118 000 kronor i pandemistöd, rapporterar Kristianstadsbladet.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) upptäckte allvarliga brister i tandläkarens verksamhet vid en inspektion sommaren 2019. På kliniken hittades intorkad smuts och rostiga verktyg som inte steriliserats. Där fanns också otillåtna läkemedel och enligt Ivo hade tandläkaren en "grundläggande okunskap" om smittspridning. Mannen förbjöds därför att ta emot patienter på mottagningen, men trots detta fortsatte han att ta emot patienter, vilket senare ledde till att tingsrätten dömde honom till böter för brott mot patientsäkerhetslagen.

Tillväxtverket, som beviljat kliniken ersättning för korttidspermitteringar, har inte haft kännedom om Ivos beslut. Myndigheten har bara haft lagligt stöd att genomföra vissa kontroller av de företag som sökt korttidsstöd, exempelvis om den sökande har näringsförbud och om företaget betalar arbetsgivaravgift, uppger myndighetens presschef för tidningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.