A-
A+

Fifa tittar på förslaget om VM vartannat år

Fifas ordförande Gianni Infantino. Arkivbild.
Fifas ordförande Gianni Infantino. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Saudiarabien föreslår att fotbolls-VM för damer och herrar ska spelas vartannat år.

Nu ska Internationella fotbollsförbundet Fifa titta på förslaget.

Annons

Annons

Fifa meddelade under fredagen på sin årliga kongress att man ska genomföra en förstudie om möjligheterna att spela fotbolls-VM för damer och herrar vartannat år, i stället för vart fjärde år som det är i dagsläget.

Förslaget togs fram av Saudiarabiens fotbollsförbund.

Det är dags att se över hur fotbollen är strukturerat globalt och överväga vad som är bäst för framtiden för vår sport. Detta bör inkludera huruvida den nuvarande fyraårscykeln förblir den optimala grunden för hur fotbollen hanteras både ur ett tävlings- och kommersiellt perspektiv, sade Yasser Al-Misehal, ordförande för Saudiarabiens fotbollsförbund.

Fifas ordförande Gianni Infantino kallade förslaget för välformulerat och detaljerat. Enligt nyhetsbyrån Reuters var 166 nationella förbund för en studie av förslaget medan 22 röstade mot.

Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska fotbollförbundet och förste vice president i Uefas exekutiva kommitté, sade tidigare i veckan till Fotbollskanalen att han är skeptisk till idén.

Vi tycker inte det är någon bra idé. Europa har etablerade konfederationsmästerskap i form av EM och vi ska just nu gå in i ett EM för herrarna. Den modell vi har nu med EM vart fjärde år och VM vart fjärde år är en väldigt bra modell. Jag tycker den modell vi har är bra, men jag har respekt för de länder som inte har lika vassa konfederationsmästerskap eller tävlingar och som kan se det som långt emellan med fyra år, men då kanske de ska hitta en lösning för sina tävlingar, sade han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!