A-
A+

Filmbolag kräver mera pengar efter sinkad inspelning

Hayley Atwell och Tom Cruise under inspelningen av 'Mission: Impossible 7' i Rom i oktober 2020. Arkivbild.
Hayley Atwell och Tom Cruise under inspelningen av "Mission: Impossible 7" i Rom i oktober 2020. Arkivbild.
FilmTT

Sju gånger fick inspelningen av den nya "Mission: Impossible"-filmen stoppas av covid-relaterade orsaker. Nu har Paramount Pictures startat en rättslig process mot ett försäkringsbolag som enligt filmbolaget betalat ut alldeles för låg ersättning.

Annons

Annons

Ersättningen täcker "inte på långa vägar de covid-relaterade förlusterna", heter det i Paramounts stämningsansökan enligt BBC.

Inspelningen av "Mission: Impossible 7" skulle ha inletts i Venedig i februari förra året, men måste skjutas upp sedan en av filmarbetarna insjuknat i covid. Inspelningen flyttades till Rom i mars, men försenades av italienska covid -restriktioner.

I oktober 2020 blev ytterligare en medarbetare sjuk i Rom och produktionen flyttade tillbaka Venedig – där personal och statister också testades positivt.

I februari avbröts filminspelningen i Storbritannien efter en ökning av antalet coronafall i landet. Produktionen flyttade då till Dubai. Planerna på att slutföra inspelningen i Storbritannien försenades sedan av den brittiska regeringens karantänsbetämmelser.

I juni i år testade flera av både skådespelarna och övrig personal i Storbritannien positivt för covid-19. Filminspelningen fick än en gång skjutas upp.

Paramount specificerar inte hur mycket avbrotten har kostat, men säger att bolagets förluster "långt överstiger" de fem miljoner dollar som försäkringsbolaget Federal Insurance Company gått med på att betala.

Den kraftigt försenade "Mission: Impossible 7" kommer att få premiär i maj nästa år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!