Filmgiganter oroade för biobranschen

Martin Scorsese. Arkivbild.
Martin Scorsese. Arkivbild.
FilmTT-Reuters

Biobranschen är hotad och behöver ekonomiskt bistånd för att överleva. Nu vädjar Hollywoodeliten till politikerna om ekonomisk hjälp.

Annons

Annons

De Oscarsvinnande Hollywoodjättarna Martin Scorsese, Clint Eastwood och James Cameron har gått samman med en rad amerikanska biografägare för att försöka få till stånd ekonomisk hjälp för att rädda filmindustrins framtid.

I ett brev till senaten och det amerikanska representanthuset konstaterar de att coronapandemin har inneburit ett förödande hårt slag mot filmbranschen och att biograferna kanske inte överlever utan ekonomiskt bistånd. Brevet är undertecknat av över 70 regissörer, producenter och biografägare.

Coronakrisen tvingade de amerikanska biograferna att stänga i mitten på mars. Nu har en del av de större biokedjorna öppnat igen, men det är svårt att locka tillbaka biopubliken och flera stora filmer, som "Black widow" och nya "Top gun"-filmen, har fått skjuta upp sina premiärer till nästa år.

"Biograferna är en del av en grundläggande industri som representerar det bästa amerikansk talang och kreativitet har att erbjuda. Men nu är vi oroade för dess framtid", står det i brevet som även är undertecknat av bland andra "Bond"-producenten Barbara Broccoli, "Wonder woman"-regissören Patty Jenkins och "Transformers"-regissören Michael Bay.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons