A-
A+

Finland förbättrar Attendos resultat

Attendo redovisar andra kvartalet. Arkivbild.
Attendo redovisar andra kvartalet. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Vårdbolaget Attendo redovisar ett förbättrat resultat för andra kvartalet i år. Framför allt är det kundinflödet i Finland som driver resultatet uppåt, enligt pressmeddelandet.

Resultatet före skatt blev en förlust på 22 miljoner kronor, mot den betydligt större förlusten på 1 017 miljoner under samma tid i fjol.

Omsättningen uppgick till 3207 miljoner kronor under andra kvartalet i år, mot 3 112 miljoner kronor under samma tid i fjol.

Vd Martin Tivéus skriver i pressmeddelandet:

"Efter ett pandemi-år med en historiskt låg inflyttningstakt av nya kunder till äldreboenden i Sverige, ser vi en gradvis förbättring av inflyttningstakten under andra kvartalet. Detta som en konsekvens av vaccinationsprogrammen och en sjunkande smittspridning i samhället. Med detta kan vi stänga kvartalet med en oförändrad beläggning i Sverige jämfört med första kvartalet trots att vi öppnat mer än 200 nya platser under kvartalet".

Han räknar med att sälja mer under återstoden av 2021:

"Vi räknar med en fortsatt normalisering av försäljningstakten under andra halvåret i takt med att beläggningssituationen i kommunernas egna verksamheter successivt förbättras".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!