A-
A+

Finländsk chock –VM-förlust mot Kazakstan

Kazakstan chockade Finland och vann i VM med 2–1.
Kazakstan chockade Finland och vann i VM med 2–1.
IshockeyTT

Inte bara Sverige har svårt mot de mindre nationerna i ishockey-VM. Finland fick bara en poäng med sig mot Kazakstan efter att ha förlorat på straffar.

Annons

Annons

Annons

Annons

De så kallade blåbären har stora framgångar i hockey-VM. Samtidigt som Sverige förlorade mot Belarus kämpade Finland mot Kazakstan och fick se sig besegrat på straffar, 2–1.

Kazakerna satte tre straffar på den finländske målvakten Harri Säteri, som bara räddade en. Bara en finländare, Oliwer Kaski, lyckades i sin tur överlista den belarusiska målvakten Nikita Bojarkin och förlusten var därmed fullborda för de regerande världsmästarna från 2019.

Straffar verkar vara Kazakstans grej i den här turneringen. Laget vann sin första match i VM mot Lettland med 3–2 också det efter straffavgörandet.

Det fanns ett blågult inslag i triumfen. I Kazakstans trupp återfinns den svenske backen Viktor Svedberg, som till vardags tillhör KHL-laget Barys i huvudstaden Nur-Sultan.

Finland hade ledningen i matchen, men det dröjde till 13.24 in i den andra perioden innan Finland fick hål på Kazakstan. Anton Lundell gjorde 1–0 för de finländska Lejonen och hans vilda firande efteråt visade hur mycket spänning som släppte.

Men kazakerna kvitterade omgående när Kirill Panjukov elegant styrde in pucken i mål bakom målvakten Säteri.

Den tredje perioden blev mållös och matchen gick sedan till en resultatlös förlängning. Resultatet spetsar till kampen i Finlands VM-grupp, där Belarus nu har två segrar. Finland möter härnäst Norge på tisdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!